Elkészítjük a palacsintát a fenti hozzávalókból (az olívaolaj kivételével), ízlés szerinti sóval és annyi vízzel, hogy ne túl sűrű tésztát kapjunk. 4 db palacsintát sütünk olívaolajjal kikent palacsintasütőben.
Az apróra vágott hagymát az olíván megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, beletesszük a paradicsompürét, meghintjük a fűszerpaprikával, a fűszerekkel, és kb. 2 dl vízzel felengedjük.
Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát, ne legyenek nagy darabok, hogy hamar átfőjenek.
Fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A szaftot visszatesszük a tűzre, és behabarjuk a natúr joghurtban kikevert liszttel.
Hagyjuk besűrűsödni.
A palacsintákat betöltjük a gombás töltelékkel, két szélét behajtva feltekerjük, tálra tesszük, és nyakon öntjük a mártással. Forrón tálaljuk.
Akár a sütőben még süthetjük is kicsit, de anélkül is nagyon finom