Pálfi Tamás
nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző

MENÜ

hozzávalók 2 főre

A palacsintához:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • víz
  • csipet só
  • bazsalikom
  • olívaolaj

A raguhoz:

  • 20 dkg gomba (én konzervet használtam most)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • bors
  • borsikafű
  • 100 g natúr joghurt
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek olívaolaj

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát a fenti hozzávalókból (az olívaolaj kivételével), ízlés szerinti sóval és annyi vízzel, hogy ne túl sűrű tésztát kapjunk. 4 db palacsintát sütünk olívaolajjal kikent palacsintasütőben.
  2. Az apróra vágott hagymát az olíván megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, beletesszük a paradicsompürét, meghintjük a fűszerpaprikával, a fűszerekkel, és kb. 2 dl vízzel felengedjük.
  3. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát, ne legyenek nagy darabok, hogy hamar átfőjenek.
  4. Fedő alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A szaftot visszatesszük a tűzre, és behabarjuk a natúr joghurtban kikevert liszttel.
  5. Hagyjuk besűrűsödni.
  6. A palacsintákat betöltjük a gombás töltelékkel, két szélét behajtva feltekerjük, tálra tesszük, és nyakon öntjük a mártással. Forrón tálaljuk.
  7. Akár a sütőben még süthetjük is kicsit, de anélkül is nagyon finom

Asztali nézet